Stressmage

Har varit hemma från jobbet för stressmage sen i torsdags men är nu tillbaka. Tråkigt att vara hemma och tråkigt på jobbet. Inget bra. Allt ät tråkigt.
Väntan på antagningsbeskedet till högskolan knäcker mig och jag lär bli ännu mer knäckt om jag inte kommer in. Förstörd, sönderstressad och deprimerad. Så håll tummarna för mig att det går vägen...

Träningen och kosten blev det sisådär med under denna sjukdomsperiod. Kunde varken träffa någon, då jag låg dubbelvikt i soffan, eller gå någonstans. Så en Paradisask och popcorn fick följa med pojkvännen hem när han handlade. HIMMEL va gott det var! Men nu kör jag på igen som vanligt!

Försöker peppa mig själv! Ikväll kör jag och syrran core-övningar och sen ska hon slinga mitt hår! Uppfräshning behövs, jo tack!

//bacillus

Vinterland!

Hej hej!

Oj, nästan en vecka sen jag skrev sist. Har varit mycket jobb, träning och jag har varit så trött. Det snöar ute och jag måste säga att det minsann är lite mysigt - När jag är inomhus!

Känns fortfarande som min förkylning ligger och gror men jag kör på lågintensiv träning som styrka, core och simning. Spinningen får vänta:) Men det går bra endå, huvudsaken är att man gör något.
Kosten går även den bra förutom att jag är så trött på ägg att jag spyr. Har fått lägga till knäckebröd och smoothie på morgonen för att få i mig något sånär. Vägrar fortfarande mackor. Tänker aldrig börja med det igen. Nevah!

Och på tal om vädret så är det freaking kallt nu. I helgen ska jag köpa mysiga tröjor och längarmade klänningar. Hade varit skönt med fodrade leggings också... Finns det? Fodrade skor blir det också, eller så satsar jag på tjocka strumpor.

Jeans behöver jag också köpa. Och jeansleggings. Dom har bllivit för stora (äntligen!) Jippijay jippiyo!
Får se om jag kommer i ett par 28:or i helgen;)

Ne nu kallar jobbet!

Ha det bra!

//Cillus

Förkyld

Jo men visst. Har inte ens hunnit komma till mitten av mitt challenge innan jag blir förkyld. Antar att det kan bero pyttelite på att jag körde all in direkt efter förra förkylningen. Himla dumt av mig och jag gör samma misstag over and over again.

Så fokus på kosten och vardagsmotion tills jag mår bättre, vill inte ha någon långdragen historia.

Trots detta är jag på ett himla bra humör, slutar tre timmar tidigare idag och jag ska bara hem och lägga mig i soffan med en kopp té och njuta av min lediga helg utan några som helst planer.

Har ni några planer inför denna helg innan lön? (Antingen är man pank sen en vecka eller två eller så bränner man det sista man har)

//cillus


Plötsligt händer det

Ofta ändrar sig saker över en längre tid och inte över en natt som vi ofta vill. Jag minns tidigt i våras när jag skulle ner till affären för att köpa lite av varje. Rotade fram ett par jeans, drog på mig dom och....det gick inte att knäppa. Ne nu jävlar, tänkte jag och lade mig ner på golvet och höll andan.
Byxorna kom på men det var ingen vacker syn med fläsket hängandes över linningen.

Behöver jag tillägga att jag inte köpte en enda godsak i affären?

Nu har jag i någon vecka eller två, gått och irriterat mig på mina jeans för att dom åker ner, inte stannar på plats och är lösa i svanken. Skitjeans, måste köpa nya!

Och då inser jag. Det är ju precis dom jeansen jag hade den dagen för ett drygt halvår sen. Dom korvtajta jag klämde in min arma kropp i av ren frustration.  Dom passar.

Mitt arbete har gett resultat och jag är så jävla stolt över mig själv. Aldrig mer 74 kg! Nu är det bara 4 kg kvar tioll 65 kg sen är jag i MÅL. Jag är gryym!

//Bacillus


Nya tag

Det blev ingen simning igår. Mitt sällskap kände sig krasslig och jag hade träningsvärk utan dess lika efter måndagens bodypump. Men idag har det värsta lagt sig så det blir ben och mage ikväll på gymet!

Jag blir alltid så omotiverad om man är inställd på sällskap och sen inte får det... Är man inställd på att träna själv är det en annan sak. Jag måste skaffa en träningskompis. Men hur gör man det? Syrran är sjuk ganska ofta, en annan kompis har inte lyft en vikt i hela sitt liv och sen är det ju tiderna som ska passa alla. Helt omöjligt att få ihop...

Måste fixa designen på bloggen också. Någon som vet en person som kan? Tipsa gärna;)

Jag hade fantiskt MVG i webdesign, fråga mig inte hur jag lyckades. Jag var enda tjejen i klassen och läraren älskade mig. Jag va rätt bra på att göra coola bilder men HTML-koder? Hahahaha var ju bara att kopiera andras typ.... (förlåt Ingrid, jag lurade dig) Men betyg var hårdvaluta och jag var desperat. Inte lika lätt att lura till sig MVG i matte A, B och C nämligen;)

//Bacillus



Hungrig

Jag kan ibland (eller alltid) tycka att det är himla jobbigt när jag är hungrig, men inte är sugen på något.
Ska man invänta rätta suget för att sen inse att det inte går/finns? Eller bara äta nått så man slipper vara hungrig?

Det händer ganska ofta.

Just nu är jag sugen på lasagne med mycket ost och en fräsch grönsallad eller en hemmagjord hamburgare.

I kylen på jobbet står lax i citronsås. Whyyy!?

Fast ikväll blir det en favorit jag aldrig tröttnar på - blodpudding med knaperstekt fläsk... Come to mama!

Nu får jag slänga i mig citronlaxen endå. Känner jag börjar fantisera om grövre saker än lasagne om jag fortsätter.

/bacillus



Dagens träning

Ikväll tänkte jag åka till simhallen, trots det jsg berättade i inlägget nedan. Man har ju pillerna med sig;)

1000 m på 25 min brukar det bli. Vill jag ner på 20 så får pensionärerna flytta på sig....

Saker som stör mig i simhallen:

1. Snuskiga människor
En gång satt det en kärring i bastun och filade sina fötter på en handduk. Stora mängder hud la sig som små högar på den. Sen viker hon ihop den, går ut dit folk duschar och skakar av den på golvet(!). Jag dog. Och jag dör varje gång jag tänker på det igen.

2. Radarparet
De två vänninorna som simmar i bredd, låååångsamt, och småpratar. Fan, snacka kan ni göra i bastun eller alternativt kan ni lägga er i barnpoolen och plaska. Det skulle bli samma motionsnivå på det.

3. Fartdåren
Ja, även om det finns en "fartbana" för sådana som vill crawla, så tycker vissa att det är en bra idé att göra det bland oss bröstsimmare. Hur många gånger har jag fått en fot på mig av dessa? Många.

4. De som sitter och hänger i kortändarna av bassängen.
Gå? Vad fan gör ni här? Sätt er i bastun och tjöta?


För övrigt tycker jag faktiskt om simhallen ;)

//bacillus

Att ha köldallergi

Jag har en jobbig åkomma som mer eller mindre hindrar mig i min vardag från saker jag tycker om och framför allt vill göra.

Jag har köldallergi (köldurtikaria). Detta innebär att om vissa delar på min kropp utsätts för kyla så får jag röda flammiga utslag, som nässelutslag ungefär, och en obeskrivlig klåda.
klådan känns "djup", det kliar liksom inte bara på huden utan ända in i benet. Hemskt.

Klådan, rodnaden och hudsvullnaderna orsakas av signalsubstanser, framför allt histamin, som frisätts från celler i huden vid exponering för kyla. Kylan kan komma från kall luft, kallt vatten eller vid snabb avdunstning av svett från huden.

Bad utomhus, och även i en 24-gradig inomhusbassäng(!), kan utlösa en reaktion.

Detta innebär att jag kan få besvär även en relativt varm dag om jag är ute och springer och svetten avdunstar eller när jag simmar i simhallen.

En dag hade jag varit ute och lekt i snön hela dagen och sen på kvällen när jag kom in fick jag feber, röda utslag över hela kroppen och en svullen läpp (tänk kalle anka). Akut in till sjukhus. Turligt nog har det bara hänt en gång och aktiviteter som simning kan jag utföra om jag tar en antihistamintablett en timme innan.


Jag kan bli riktigt avundsjuk på folk som ska ut en gnistrande, klar vinterdag och ta en härlig promenad. Bara så där. Spontant. som jag inte kan.

// bacillus


Kunder

Kunder är ett märkligt släkte. Jag har upplevt så många konstiga kunder genom mina år inom handel. Helt störda personer. De är ett märkligt släkte, kunderna.

Men ur detta har det blivit något bra. För jag har själv blivit en näst intill perfekt kund.

Hur då?

1. Jag respekterar öppettider och framförallt stängningstider. Bara för att man hunnit in innan dom låser dörren betyder inte att du kan stanna en kvart extra.

2. Jag vet vad jag vill ha innan jag frågar. Hur ska expediten veta???

3. Om jag inte kan bestämma mig så ber jag att få återkomma så att expediten slipper stå och vänta. Jag har själv många gånger stått som en idiot bredvid likt en jävla stödperson.

4. Ta för i helvete inte med barnen till affären. Om dom är uppfortrade att sköta sig, fine. Men de flesta barn tycker att affärer är döden. Det är synd om dom egentligen. och mig.

5. Jag är alltid trevlig, då jag oftast blir bemött på samma sätt då. Även om jag har klagomål att framföra.


Finns nog många fler punkter men det var dessa jag kom på just nu!

//Cillus



Still at work

Ja, mina arbetstider suger. Men jag försöker tagga inför kvällens bodypump 19.40 (sent, jag vet). Kommer nog bli kämpigt med benen idag, träningsvärk sen i fredags och igår men brukar kännas bättre när man är uppvärmd:)

Ska se om jag får tag på sambon så maten är klar tills att jag kommer hem, hade varit grymt lyxigt faktiskt. Och för övrigt har jag druckit två koppar kaffe i för snabb följd och mår ej bra. Min stackars kropp är inte van vid koffein alls. Sitter och känner mig yr.

Kännt mig himla hungrig idag med, får öka intaget litegrann nu när jag börjat träna mycket mer (nehe?) hehe

//asplövet

Tiden står still

Hej!

Tittar in en snabbis nu på jobbet enbart föratt skriva att det är ca 3 veckor kvar tills man får antagnmingsbeskedet till högskolan. Jag dör av nervositet!
Vill bara veta. Helst NU! Med tanke på att jag måste hitta bostad, hyra ut min nuvarande. Min sambo kommer inte ha råd att ha kvar lägenheten själv så han får tyvärr också hitta något nytt.

Samtidigt är jag också förväntansfull, vilka trevliga människor jag kommer träffa, vart jag ska bo, om jag gillar utbildningen osv. Ja, fjärilarna i magen lever rövare och värre blir det för var dag.

Någon av er som sökt till en utbildning?


//Cillus

Hemma igen!

Sådär ja! Då var dagens pass klara och maten ligger i magen. Nu ska jag bara få upp Herr Lat ur sängen så vi kan hitta på något. Vad vet jag inte....

Träningen var tuff idag, kändes som jag skulle dö, mer eller mindre. Men känslan nu efteråt är oslagbar. Jag känner mig oslagbar.

Blev förresten ingt fars dag firande hos pappi, hans kärring till fru fick oss inte direkt att känna oss välkomna. Tråkigt.

Någon av er som har haft problem eller ogillar er förälders respektive?



Mmmm känner mig nyduschad och fräsch!

//Bacillus

Söndagsmorgon/förmiddag

Sådär ja! Då var smoothien svept, ägget uppätet och dag 2 på mitt challenge börjar. Idag får jag träna hårt för jag fuskade igår....

2 glas rött.... oh no!

Spinning och core står på schemat idag, hoppas det går bra!


Jag för ungefär ett år sen. Detta är mitt mål.


Så här ska jag se ut 13 december! Basta!


// Er blivande biff;)

Här har ni mig


Fars dag, kommersiell skit.

Fick ett samtal innan av min kära syster som tyckte att vi skulle köpa något fint till vår far på söndag. Och tanken är fin. Men varför just på fars dag, en kommersiell skitdag som handeln kan tjäna pengar på?
Jag är för att vi bara träffas för att träffas, för att umgås. Inte ge bort en ful "världens bästa pappa"-mugg. Cheesy.

Vi kan ta ett exempel på en liknande dag t ex Alla hjärtans dag. Ger någon mig en blomma på den dagen så trycker jag upp den fina taggiga lilla rosen i stjärten på personen i fråga.

Köp mig en ros när jag förtjänar det eller när jag inte är en av 4 000 000 som också får en. Lite speciell vill jag fan vara;)

Over and out

//mucho speciello

Det kunde varit bättre

Satt nyss och funderade på varför jag inte kände den här obligatoriska "fredagslyckan". Och så kom jag på det.

Jag jobbar imorgon. En lördag. Det gör jag varannan lördag.

Och just därför känns denna dag som en unken tisdag, som btw är den värsta dagen i veckan....

Måndag: Går bra, första dagen, du är fylld med energi (i alla fall jag).
Tisdag: Dödens dag. Evigheter till helgen, the. day. never. ends.
Onsdag: Tjoho! Halva veckan avkarad (nåja)
Torsdag: Fett seg. MEN, det är fredag imorgon = överlevbart
Fredag: Antingen känner jag total lycka över min kommande ledighet eller så känner jag som idag - Mjeeeh.
Lördag: Okej 50/50 antingen ledig eller jobb. Bra eller anus.
Söndag: Noooooo imorgon är det jobb = hela dagen förstörd

//Dagens pessimist

Ps. Jag ska fixa med lite bilder osv när jag kommer hem. Promise. I´m gonna put a face on my blog!


Biff

Idag bestämde jag mig, jag ska bli biff. Jag blev himla inspirerad (och avundsjuk) på Olga Rönnbergs kropp som är sjuuukt snygg och vältränad nu trots FEM barn, ja ni hörde rätt, FEM barn.

Så där ska jag också bli.  Basta!

Tänkte lägga mig på nivån "lagom fanatisk". Om en månad från och med imorgon är det träning 5 gånger i veckan och inga onyttigheter.

Dock blir träningen avgörande, för kosten är rätt bra redan, finslipet kvar. Ska bli spännande, ska ta förebilder ikväll och mäta mig. Osäkert om jag lägger ut dom dock:P

Mål: -2 kg

Fast alla vet att vågen ljuger endå....så måttbandet får vara det avgörande i detta "Challenge" mellan mig och min kropp.

//Cillus


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0